
زمستان کریپتو و سقوط ارزش رمز ارزها
بازار رمز ارزها نوسانات زیادی داشته اما تغییرات اخیر از نظر میزان سقوط نگران کننده بوده است ارزش بازار کریپتو چندین تریلیون دلار ریزش داشته و حالا وارد زمستان کریپتو شدهایم.
حالا بازار ارزهای دیجیتال با چالش بزرگی روبرو است که میتواند آینده این تکنولوژی را تحت تاثیر قرار دهد. وضعیت فعلی بازار میتواند تصویری از آینده بازار ارائه دهد اگر چه این تصویر کامل نیست اما میتواند تا حدی درست باشد.
یکی از سوالاتی که این روزها بسیاری از فعالان در بازار رمزارز میپرسند این است ریزش قیمت ها تا کجا ادامه دارد؟ آیا بازار کریپتو روزهای طلایی خود را طی کرده است؟ با وجود چنین پرسشهایی به نظر میرسد بازار کریپتو سرنوشت متلاطمی پیش رو داشته باشد.
بازار رمزارزها روزهای پر تلاطم دیگری داشته است و در طول عمر نسبتا کوتاه خود تاکنون چندین بار با شرایط سخت و نزولی روبرو شده و زمستان کریپتو را تجربه کرده ولی هر بار در نهایت این زمستان به پایان رسیده است.
اما برخی تحلیلگران معتقدند که این بار وضعیت کمی متفاوت باشد و میگویند ممکن است بازار کریپتو با آزمونی سخت روبرو باشد و باید دید میتواند از این آزمون با موفقیت عبور کند؟
جلسات فدرال رزرو آمریکا طی ماههای گذشته توانسته بر بازار تاثیرگذار باشد و قیمت بیت کوین تقریبا تا حدود 70 درصد سقوط کرد همین مساله باعث شد قیمت بقیه رمزارزهای بازار نیز به شدت کاهش پیدا کند.
وقتی بازار کریپتو در شرایط ریزش قرار دارد و وضعیت ترس بر بازار حاکم است اصطلاحا گفته میشود زمستان کریپتویی از راه رسیده است.
پس از پایان آخرین خواب زمستانی دو ساله کریپتو در سال 2020 در نهایت ارزش بازار به حدود سه تریلیون دلار رسید ولی این وضعیت پایدار نماند. دادههای وبسایت کوین مارکت کپ نشان میدهد که ارزش بازار به کمتر از یک تریلیون دلار سقوط کرده است.
زمانی که روند بازار صعودی است راهی برای کسب سود بیشتر سرمایهگذاران فراهم میشود اما زمانی که بازار در شرایط نزولی است در چنین وضعیتهایی ارزش مال بازار به سرعت از بین میرود.
سازمانهای تنظیمکننده مقررات کریپتو و رگولاتوری در مدت زمان اخیر قوانین متفاوتی را برای بازار کریپتو وضع کردهاند به طوری که برخی فعالان واقعی را از بازار رمزارز فراری داده و برخی سوداگران را جذب این بازار کردهاند.
به دلیل نشانههای بیثباتی در این بازار بسیاری از نهادها نگران وضعیت بازار رمزارزها و سرمایهگذاری در آن بوده و چنین بازاری را برای خود تهدیدآمیز تلقی میکنند.
وضع قوانین جدید برای چنین شرایطی یکی از سمی ترین مواردی است که رگولاتورها به صورت افراطی انجام میدهند. هرگونه شکست بیشتر در بازار کریپتو میتواند راه را برای تبیین قوانین سخت گیرانه هموار کند و در نهایت باعث میشود بازار به کلی نابود شود.
باید به این نکته طلایی نیز توجه داشت که بازار رمزارزها به دلیل ماهیتی که دارند باید فعالیت در آن آزادانه باشد ولی در چند سال اخیر وضعیت خاصی را تجربه میکند و حتی برخی پروژهها در این بازار با شکست روبرو شدهاند.
تاثیر و نقش نهادهای تصمیمگیرنده را نیز نمیتوان در این بازار نادیده گرفت. از سوی دیگر صرافیها نیز در این بازار تمام تلاش خود را به کار میبندند تا بتوانند مشتری بیشتری را جذب کنند زیرا آنها نیز با انبوهی از سرمایه های کلان در تلاطم بازار نقش دارند و گاهی این نقش نادیده گرفته میشود.
در نهایت باید همچنان منتظر ماند تا شاید این بار بازار کریپتو بتواند روزهای سرد زمستان را پشت سر بگذارد یا اینکه با همین شیب رو به افول برود و جای خود را به بازارهای جدید بدهد.