
تولید تراشه نیمه هادی برای انواع دستگاههای الکترونیکی مانند انواع کامپیوتر ، گوشیهای هوشمند ، ابزارهای پزشکی و خودروهای مدرن امروزی ضروری است.
اتحادیه اروپا قصد دارد در قالب طرحی موسوم به تراشههای نیمه هادی اروپا به دلیل کاهش وابستگی خود به کشورهای تولید کننده تراشه خارج از قاره اروپا و افزایش تولید محصولات انحصاری که در بسیاری از فناوریها به کار میروند را ارائه کند.
اروپا قادر است تمام این دستگاهها را تولید کند اما برای تامین تراشههای آن به واردات از آسیا وابستگی زیادی دارد این در حالی است که ساخت یک کارخانه تولید تراشه مدرن در اروپا حدود بیست میلیارد یورو هزینه در بر خواهد داشت.
از زمان آغاز پاندمی کرونا و همچنین تعطیلی صنایع پیشرفته ، جهان دچار بحران کمبود تراشههای نیمههادی شد که این امر باعث شد تا اروپا وابستگی شدید خود به تولید کنندگان تراشه نیمه هادی در آسیا را احساس کند.
اتحادیه اروپا در حال حاضر 10 درصد تراشه مورد نیاز صنایع خود را تولید میکند این در حالی است که شرکتهای اروپایی در سال 1990 تولید کننده 44 درصد از کل تراشههای نیمه هادی در جهان بودند.
طرح تراشههای نیمه هادی اروپا به این خاطر تدوین شده تا بخشی از این مشکل را رفع کند و هدف نهایی این طرح افزایش 200 درصدی سهم اتحادیه اروپا در تولید تراشه نیمه هادی در بازارهای جهانی تا سال 2030 است.
این طرح قرار است با تمرکز بر روی گسترش پژوهش ها ، نوآوری ها و افزایش تولید ، اتحادیه اروپا را رقیبی برای دیگر تولیدکنندگان جهانی در زمینه فناوری تراشه های نیمه هادی تبدیل کند.
با این حال از آنجایی که ساخت و راهاندازی کارخانههای تولیدی در اروپا به دلیل استانداردهای سخت گیرانه و کنترل کیفیت محصول بسیار گرانتر از آسیا است بودجه بسیار زیادی برای افتتاح چنین کارخانههایی لازم است.
اروپا در حال حاضر یکی از قاره های پیشرو در زمینه تکنولوژی های خاص و انحصاری است که برای تراشههای کامپیوتری در سطح جهان استفاده میشود.