
آموزش رجیستر کردن گوشی و قوانین رجیستری
در این مقاله آموزش رجیستر کردن ، استعلام اصالت ، انتقال مالکیت و فعال سازی انواع دستگاه های دارای سیم کارت و همچنین قوانین رجیستری و سامانه همتا را برای شما شرح خواهیم داد.
نکته :
شناسه (IMEI) دستگاه ، به تعداد اسلات دستگاه (شکاف برای قرارگیری سیمکارت) بستگی دارد و بر روی جعبه ، پشت باتری یا با شمارهگیری #06#* ، قابل مشاهده است. برای انجام کلیه فرآیندها در سامانه همتا ، باید 15 رقم ابتدایی این شناسه (IMEI) ، بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و …) استفاده شود.
سامانه همتا
منظور از سامانه همتا ، سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی است. سامانه همتا در صورت تطابق IMEI و کد فعالسازی ارسال شده، تجهیز موردنظر را برای شماره تلفن خریدار فعال نموده و اطلاعات IMEI و شماره سیمکارت خریدار را برای ارائه خدمات مخابراتی به اطلاع سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و اپراتورهای تلفن همراه میرساند. پس از فعالسازی دستگاه، با مراجعه به یکی از درگاههای سامانه همتا میتوانید از خدماتی نظیر مشاهده اطلاعات تجهیزات فعال سیمکارت خود، اعلام سرقت، مشاهده تاریخچه تجهیز و… بهرهمند شوید.
نشانی اینترنتی سامانه همتا : /https://hamta.ntsw.ir
فهرست مطالب :
- استعلام اصالت
- رجیستری
- ثبت دستگاه مسافری
- انتقال مالکیت
- پیامک های هشدار
- تاریخ مشمولیت
- انتقال و یا افزودن دستگاه دست دوم
استعلام اصالت
ضرورت استعلام اصالت پیش از خرید دستگاه سیمکارت خور نو یا کارکرده
برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، پیش از خرید دستگاه، حتماً باید استعلام اصالت کنید و در پاسخ استعلام اصالت، به قانونی بودن، تطابق مشخصات پاسخ استعلام اصالت (مدل و برند ذکرشده در پاسخ) با مشخصات ظاهری دستگاه، شرکت واردکننده، نوع واردات، نوع ارز و روشن شدن دستگاه در گذشته توجه نمایید.
جهت استعلام اصالت دستگاه، ابتدا لازم است تا به سامانه همتا متصل شوید.
از چهار روش زیر میتوان با سامانه همتا ارتباط برقرار نموده و فرآیند استعلام اصالت را انجام داد:
- پیامک به شماره ۷۷۷۷
- سایت اینترنتی به آدرس www.hamta.ntsw.ir
- کد دستوری #۷۷۷۷*
- اپلیکشین همتا
در این آموزش، مراحل انجام فرایند استعلام اصالت با استفاده از کد دستوری #۷۷۷۷* ارائه میشود.
مرحله یک
لازم است تا کد دستوری #۷۷۷۷* را با یک شماره سیم کارت دلخواه شمارهگیری نموده و دکمه برقراری تماس را انتخاب نمایید.
مرحله دو
در این مرحله لازم است تا با ارسال عدد ۱، گزینه استعلام اصالت را انتخاب کنید.
مرحله سه
در این مرحله باید 15 رقم ابتدایی شناسه(IMEI) دستگاه را بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و …) وارد کنید. این شناسه(IMEI)، به تعداد اسلات دستگاه (شکاف برای قرارگیری سیمکارت) بستگی دارد و بر روی جعبه، پشت باتری یا با شمارهگیری #06#*، قابلرؤیت است. پس در این مرحله احتیاجی به باز کردن جعبه دستگاه نیست.
مرحله چهارم
درصورتیکه شناسه(IMEI) را به درستی وارد کرده باشید، پاسخ استعلام بهصورت پیامک برای شما ارسال خواهد شد.
رجیستری
ضرورت انجام فرآیند فعال سازی در لحظه خرید دستگاه
در صورتی که قصد خرید دستگاه دارید، حتما آن را در حضور فروشنده، به کمک کد فعال سازی، برای سیم کارت خود فعال سازی نمایید. در صورت عدم فعال سازی دستگاه، آنتن دستگاه پس از مدت کوتاهی قطع شده و مسئولیت هرگونه عواقب ناشی از این موضوع، برعهده خریدار میباشد. بهعنوان نمونه، درصورت سوء استفاده از شناسه(IMEI) و مشاهده شناسه جعلی مشابه با شناسه(IMEI) دستگاه خریداری شده در شبکه، چنانچه فرآیند فعال سازی توسط خریدار انجام نشده باشد، کلیه حقوق قانونی از جمله حق استفاده از دستگاه، برای مالک قبلی دستگاه در نظر گرفته خواهد شد.
در این صورت، شما که دستگاه را خریداری کرده اما انتقال مالکیت نگرفتهاید، متضرر اصلی خواهید بود.
لذا توصیه میگردد حتماً فرآیند فعال سازی در لحظه خرید دستگاه و در حضور فروشنده انجام گیرد.
کد فعال سازی را از کجا به دست آوریم
در صورتی که کد فعال سازی دستگاه را در اختیار دارید، حتماً باید دستگاه را برای سیم کارت خود فعال سازی نمایید.
بسته به دستگاهی که خریداری کردهاید، کد فعال سازی به یکی از روشهای زیر در اختیار شما قرار میگیرد.
- برای دستگاههای آکبند قانونی، کد فعال سازی روی جعبه یا کارت گارانتی، چاپ شده است. در غیر این صورت میتوانید ضمن تماس با شرکت واردکننده که در استعلام اصالت سامانه همتا نمایش داده میشود، نسبت به مطالبه در خصوص عدم وجود کد فعالسازی بر روی کارت گارانتی اقدام کنید. برای مشاهده شماره تماس شرکتهای واردکننده میتوانید صفحه اطلاعات گارانتی ثبت شده در سامانه جامع گارانتی را ملاحظه نمایید.
- برای دستگاههای کارکرده (دست دوم) ای که انتقال مالکیت داده میشوند، کد فعال سازی در پیامک با سر شماره HAMTA ذکر شده است.
- برای دستگاههای ثبت مسافری شده، کد فعال سازی در پیامک تأیید درخواست و کارتابل مسافر وجود دارد (دقت داشته باشید این دستگاهها صرفا برای استفاده شخصی مسافر هستند و نباید مورد استفاده تجاری قرار گیرند).
دقت داشته باشید ارائه کد فعال سازی، به هیچ عنوان هزینهای نداشته و فروشنده موظف است آن را در اختیار خریدار قرار دهد.
حتماً در صورت مشاهده هرگونه تخلف در این زمینه و دریافت هزینه بابت کد فعال سازی، خدمات رجیستری، ارائه نشدن کد فعال سازی توسط فروشنده و …، در اسرع وقت، موضوع را به دستگاههای نظارتی ارجاع داده و در سایتهای مربوطه از قبیل سازمان تعزیرات و سازمان حمایت ثبت شکایت کنید. برای راهنمایی بیشتر در این زمینه، آموزش ثبت شکایت در سازمان تعزیرات حکومتی و آموزش ثبت شکایت در سازمان حمایت حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان را ملاحظه نمایید.
هر دستگاه نیازمند فعالسازی (آکبند، انتقال مالکیت داده شده، دارای درخواست مسافری تأیید شده)، باید از طریق سامانه همتا با واردکردن شناسه(IMEI)، شماره سیم کارت و کد فعال سازی، برای سیم کارت مورد نظر فعال سازی شود.
جهت فعال سازی دستگاه، ابتدا لازم است تا به سامانه همتا متصل شوید.
از سه روش زیر میتوان با سامانه همتا ارتباط برقرار نموده و فرآیند فعال سازی دستگاه را انجام داد:
- سایت اینترنتی به آدرس www.hamta.ntsw.ir
- کد دستوری #۷۷۷۷*
- اپلیکشین همتا
در این آموزش، مراحل انجام فرآیند فعال سازی دستگاه، با استفاده از کد دستوری #۷۷۷۷* ارائه میشود.
مرحله یک
ابتدا با سیم کارت دلخواه (جهت جلوگیری از فعال سازی اشتباه ترجیحاً سیم کارت خریدار باشد)، کد دستوری #۷۷۷۷* را شمارهگیری نموده و گزینه تماس را انتخاب کنید.
مرحله دو
در این مرحله لازم است تا با ارسال عدد ۲، گزینه «فعالسازی» را انتخاب کنید.
مرحله سوم
در مرحله بعدی، باید شناسه(IMEI) دستگاهی که قصد فعال سازی آن را دارید، وارد کنید.
شناسه(IMEI) دستگاه، به تعداد اسلات دستگاه (شکاف برای قرارگیری سیمکارت) بستگی دارد و بر روی جعبه، پشت باتری یا با شمارهگیری #06#*، قابل مشاهده است. برای انجام کلیه فرآیندها در سامانه همتا، باید 15 رقم ابتدایی این شناسه(IMEI)، بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و …) استفاده شود.
مرحله چهارم
در این مرحله باید شماره سیمکارتی که قصد فعالسازی دستگاه با آن سیمکارت را دارید، وارد کنید.
مرحله پنجم
در این مرحله باید کد فعالسازی را وارد کنید. کد فعالسازی یک عدد ۶ رقمی است که با صفر شروع نمیشود.
مرحله ششم
در این مرحله پیغامی برای شما نمایش داده میشود که در آن شناسه(IMEI) و شماره سیمکارت وارد شده نمایش داده شده است. درصورتیکه اطلاعات این پیغام مورد تأیید شما است، عدد ۱ را وارد نمایید.
مرحله هفتم
درنهایت پیغامی برای شما نمایش داده میشود که بیانگر فعال سازی موفق دستگاه با شناسه(IMEI) مربوطه، برای شماره سیمکارت ارائه شده است. این پیغام به صورت پیامکی نیز ارسال خواهد شد.
ثبت دستگاه مسافری
ثبت دستگاه، فقط به صورت حضوری در گمرک
مسافران سفرهای خارجی، دقت داشته باشند در صورتی که دستگاهی را از خارج کشور تهیه نمودهاند و تمایل دارند بیشتر از 30 روز از خدمات اپراتورهای داخل کشور، روی دستگاه خود استفاده نمایند باید نسبت به ثبت دستگاه خود اقدام نمایند. برای ثبت دستگاه، مسافر باید دستگاه خود را در مبادی ورودی در لحظه ورود به کشور به صورت حضوری اظهار کند.
مرحله اول: اظهار حضوری
مسافران سفرهای خارجی، در صورتی که دستگاهی را از خارج کشور تهیه نمودهاند و تمایل دارند بیشتر از 30 روز از خدمات اپراتورهای داخل کشور، روی دستگاه خود استفاده نمایند باید دستگاه خود را در مبادی ورودی در لحظه ورود به کشور به صورت حضوری اظهار کند. در این مرحله اطلاعات مربوطه به مسافر و دستگاه توسط گمرک ثبت و تأیید میشود. این اطلاعات شامل شناسه یا شناسههای مربوطه به دستگاه (اظهار از روی جعبه دستگاه)، نام و نام خانوادگی مسافر، کد ملی مسافر ایرانی (شناسه فراگیر اتباع)، شماره تماس مسافر و سایر اطلاعات مربوط به دستگاه
مرحله دوم: پرداخت عوارض گمرکی دستگاه سیم کارت خور
مسافر ایرانی: پس از اظهار حضوری دستگاه در گمرک در لحظه ورود به کشور، مسافر ایرانی یک ماه فرصت دارد تا با مراجعه به سایت گمرک نسبت به پرداخت عوارض دستگاه، اقدام نماید.
اتباع: اتباع محترم علاوه بر اظهار حضوری دستگاه در مبادی ورودی در لحظه ورود، پس از انقضا مدت یکماهه از تاریخ حضور در کشور، نسبت به رجیستری دستگاه خود بهصورت “حضوری (شخص مسافر)” و در نزدیکترین گمرک اجرایی مسافری اقدام نمایید.
مرحله سوم : دریافت کد فعال سازی
پس از ارسال اطلاعات پرداخت عوارض دستگاه از گمرک به همتا، یک پیامک برای شماره تماس مسافر اعلام شده در مرحله اول (شماره اعلام شده به گمرک در لحظه ورود و اظهار دستگاه) پیامکی از سمت سامانه همتا به یکی از مضامین زیر ارسال میشود:
1- چنانچه شماره تماس اعلامی مسافر به نام خود مسافر باشد کد فعالسازی برای شماره اعلامی ارسال خواهد شد.
2- چنانچه شماره تماس اعلامی مسافر به نام شخص مسافر نباشد در پیامک ارسالی از مسافر درخواست میشود تا نسبت به تهیه سیمکارتی به نام شخص مسافر اقدام نمایید. بعد از تهیه سیمکارت مذکور، مسافر میتواند با تشکیل کارتابل در سامانه همتا و مراجعه به قسمت اطلاعات ثبت مسافری مطابق عکس زیر کد فعالسازی را دریافت مینماید.
توجه: چنانچه مسافر در لحظه ورود شماره تماسی اعلام نکرده باشد، باید به کارتابل خود در سامانه همتا مراجعه کرده و در قسمت اطلاعات ثبت مسافری مطابق عکس زیر کد فعالسازی را دریافت نماید.
اقدامات لازم در صورت عدم دریافت کد فعال سازی از همتا با وجود ثبت دستگاه در گمرک
این امکان وجود دارد که شخص متقاضی نسبت به پرداخت عوارض گمرکی اقدام نماید، اما گمرک با توجه به قوانین و مقررات مربوطه، دستگاه را فاقد شرایط ثبت مسافری تشخیص داده و اطلاعات آن را به سامانه همتا ارسال نکند. بنابراین پرداخت موفق در سامانه گمرک لزوماً موجب ارسال اطلاعات توسط گمرک برای سامانه همتا نمیگردد.
سامانه همتا پس از دریافت اطلاعات ارسالی گمرک، ابتدا صحت ظاهری و کامل بودن اطلاعات دریافتی (از جمله صحیح بودن فرمت شناسه IMEI، موجود بودن هر دو شناسه دستگاههای دوسیمکارته، موجود بودن شماره سیمکارت جهت ارسال کد فعالسازی و . . .) را بررسی و پس از اطمینان از صحت اطلاعات، نسبت به رجیستر کردن دستگاه و ارسال کد فعالسازی برای فرد متقاضی اقدام مینماید.
بنابراین، اگر عوارض دستگاه خود را پرداخت نموده اید اما دستگاه شما هنوز در سامانه همتا ثبت نشده است، باید موضوع را از گمرک پیگیری نمایید تا در صورت نیاز به تکمیل یا ویرایش اطلاعات، اقدامات لازم انجام گرفته و اطلاعات اصلاح شده از طرف گمرک برای همتا ارسال گردد.
خاطر نشان می شود، در زمینه ثبت دستگاه مسافری و اصلاح و ویرایش اطلاعات هویتی مسافر و دستگاه ایشان، نیاز به هیچ گونه ارتباطی با همتا نبوده و به محض اینکه اطلاعات اصلاح شده از طرف گمرک برای همتا ارسال شود، مشکل حل خواهد شد.
انتقال مالکیت
ضرورت انتقال مالکیت در زمان خرید و فروش
اگر میخواهید دستگاه کارکرده (دست دوم) خریداری کنید حتماً باید از فروشنده انتقال مالکیت گرفته و در حضور ایشان، دستگاه را برای سیم کارت خود، با موفقیت فعال سازی نمایید.
در صورتی که دستگاهی را خریداری کنید اما از فروشنده انتقال مالکیت نگیرید و برای سیمکارت خود فعالسازی نکنید، اگر از شناسه (IMEI) دستگاهتان سوء استفاده شود، آنتن دستگاهتان قطع شده و با سیمکارت شما آنتن نخواهد گرفت و شما متضرر خواهید شد.
توجه کنید در مواردی مثل قرض دادن، تعویض سیمکارت و موارد مشابه که خرید و فروشی رخ نداده، نیازی به انتقال مالکیت نیست.
لزوم فعالسازی توسط خریدار
دقت داشته باشید در صورت استفاده از گزینه انتقال مالکیت، که کد فعال سازی با سرشماره HAMTA برای فرد خریدار ارسال گردد. فرد خریدار میتواند با استفاده از کد فعالسازی موجود در پیامک HAMTA، شناسه (IMEI) دستگاه خریداری شده را از طریق فرآیند فعالسازی دستگاه، برای سیمکارت دلخواه خود فعال نماید.
جهت انتقال مالکیت دستگاه، ابتدا لازم است تا به سامانه همتا متصل شوید.
از سه روش زیر میتوان با سامانه همتا ارتباط برقرار نموده و فرآیند انتقال مالکیت دستگاه را انجام داد:
- سایت اینترنتی به آدرس www.hamta.ntsw.ir
- کد دستوری #۷۷۷۷*
- اپلیکشین همتا
در این آموزش، مراحل انجام فرآیند انتقال مالکیت دستگاه، با استفاده از کد دستوری #۷۷۷۷* ارائه میشود.
مرحله یک
ابتدا باید مالک دستگاه، با سیم کارت خود، کد دستوری #۷۷۷۷* را شمارهگیری نموده و گزینه تماس را انتخاب کند.
مرحله دو
در این مرحله لازم است تا با ارسال عدد ۳، گزینه «انتقال مالکیت» انتخاب شود.
مرحله سه
در مرحله بعد، پیغامی برای شما نمایش داده میشود که شناسه (IMEI)های تحت مالکیت سیمکارت شما را نمایش میدهد. لازم است تا عدد مربوط به شناسه (IMEI) ای را ارسال کنید که قصد انتقال مالکیت آن را دارید. درصورتیکه هیچ شناسه (IMEI) ای برای شما نمایش داده نشد، میبایست عدد مربوط به گزینه «افزودن دستگاه» یعنی 0 را ارسال کنید و سپس شناسه (IMEI) ۱۵ رقمی دستگاه را بدون هرگونه علامات اضافی (ممیز، خط تیره و …) وارد کنید.
مرحله چهار
در این مرحله لازم است تا شماره سیمکارتی که قصد دارید مالکیت دستگاه را به آن انتقال دهید (یعنی شماره سیم کارت فرد خریدار) را وارد نمایید.
مرحله پنج
در این مرحله پیغامی برای شما نمایش داده میشود که شناسه (IMEI) دستگاهی که قصد انتقال مالکیت آن را دارید و شماره سیمکارت فرد خریدار را برای شما نمایش میدهد.
درصورتیکه این اطلاعات مورد تائید شماست، عدد ۱ را ارسال کنید.
مرحله شش
در نهایت پیغامی برای شما نمایش داده میشود که بیانگر ارسال کد فعال سازی از طریق پیامک به شماره سیمکارت فرد خریدار است.
پیامک های هشدار
پیامک هشدار عدم فعالسازی دستگاه
پیامک اول: دستگاه با مشخصات زیر قانونی است ولی فعالسازی نشده است با شمارهگیری #7777* نسبت به فعالسازی آن اقدام نمایید. در غیر این صورت از تاریخ **** سرویس نخواهد گرفت. برند: **** مدل: **** IMEI: *************** پیامک دوم: دستگاه با مشخصات زیر قانونی است ولی فعالسازی نشده است و از این تاریخ امکان استفاده از شبکه تلفن همراه را نخواهد داشت. لطفاً نسبت به فعالسازی آن از طریق شمارهگیری #7777* اقدام نمایید. برند: **** مدل: **** IMEI: *************** | این پیامک در صورتی ارسال میشود که دستگاه شما آکبند و قانونی بوده اما فعالسازی نشده باشد. دو حالت وجود دارد: 1- دسترسی به کد فعالسازی دارید. در این صورت از طریق سامانه همتا، دستگاه را برای سیمکارت دلخواه خود فعالسازی نمایید. برای راهنمایی بیشتر در این زمینه، آموزش فعال سازی دستگاه را مطالعه نمایید. 2- دسترسی به کد فعالسازی ندارید. دقت داشته باشید کد فعالسازی دستگاههای آکبند قانونی، روی کارت گارانتی یا جعبه، بهصورت اسکرچ (مخفی)، چاپ شده است. همچنین درصورتیکه دستگاه خود را بهصورت مسافری ثبت کرده باشید، کد فعالسازی، در کارتابل ثبتکننده درخواست مسافری، قابل مشاهده است. درهرصورت، اگر به کد فعالسازی دسترسی پیدا نکردید، دستگاه را به فروشنده بازگردانید. چون اگر این دستگاه فعالسازی نشود، در تاریخ ذکر شده در پیامک، قطع خواهد شد. |
پیامک هشدار انتقال مالکیت دستگاه با شناسه (IMEI) استاندارد
پیامک اول: مالک این دستگاه، شماره تلفن دیگری است، اگر دستگاه را خریداری نمودهاید از فروشنده بخواهید تا از طریق سامانه همتا، مالکیت دستگاه را به شما منتقل نماید، در غیر این صورت نیاز نیست اقدامی انجام دهید. IMEI: *************** پیامک دوم: مالک این دستگاه، شماره تلفن 091234XXX89 است اگر دستگاه را خریداری نموده اید از فروشنده بخواهید تا از طریق سامانه همتا،مالکیت دستگاه را به شما منتقل نماید در غیر این صورت نیاز نیست اقدامی انجام دهید IMEI: *************** | این پیامک در صورتی ارسال میشود که سیمکارت جدیدی، روی دستگاه قرار گیرد. دو حالت وجود دارد: 1- اگر دستگاه را به تازگی خریداری کردهاید، حتماً باید از فروشنده انتقال مالکیت بگیرید. برای راهنمایی بیشتر در این زمینه، آموزش انتقال مالکیت دستگاه را مطالعه نمایید. 2- در صورتی که این دستگاه را به تازگی خریداری نکردهاید بلکه یکی از سیمکارتهای دیگر خودتان را درون دستگاه قرار داده و این پیامک را دریافت نمودهاید، نیاز نیست اقدامی انجام دهید |
پیامک هشدار انتقال مالکیت دستگاه با شناسه (IMEI) غیراستاندارد
پیامک اول: مالک این دستگاه شماره تلفن دیگری است به دلیل فعالیت همزمان چند دستگاه با این شناسه و جلوگیری از تضییع حقوق مالک، موقتاً و تا تاریخ *** با شماره تلفن *********** سرویس خواهد گرفت. در صورت نیاز به استفاده بیش از مهلت فوق، میبایست با استفاده از شماره تلفن مالک و از طریق سامانه همتا (کد دستوری 7777)، انتقال مالکیت دستگاه به این شماره صورت پذیرد. برند: **** مدل: **** IMEI: *************** پیامک دوم: مالک این دستگاه، شماره تلفن دیگری است و با شماره *********** از این تاریخ امکان استفاده از شبکه تلفن همراه را نخواهد داشت در صورت نیاز به استفاده بیش از مهلت فوق، با استفاده از شماره تلفن مالک، نسبت به انتقال مالکیت این دستگاه از طریق سامانه همتا (کد دستوری7777) اقدام نمایید. برند: **** مدل: **** IMEI: *************** | این پیامک در صورتی ارسال می شود که شناسه (IMEI) دستگاه شما غیراستاندارد باشد. این شناسه (IMEI) ها، به دلیل استفاده همزمان چندین دستگاه با این شناسه و جهت جلوگیری از تضییع حقوق مالک دستگاه، به عنوان شناسه (IMEI) غیراستاندارد شناخته شده اند. دقت داشته باشید این دستگاه ها صرفا می توانند با سیم کارتی استفاده شوند که قبل از شروع طرح رجیستری روی دستگاه بوده یا از آن سیم کارت، انتقال مالکیت گرفته باشد. بنابراین دو حالت وجود دارد: 1- اگر دستگاه را به تازگی خریداری کرده اید، حتما باید از فروشنده انتقال مالکیت بگیرید. برای راهنمایی بیشتر در این زمینه، آموزش انتقال مالکیت دستگاه را مطالعه نمایید. 2- در صورتی که این پیامک به دلیل تعویض سیم کارت توسط خودتان برای شما ارسال شده و خرید و فروشی اتفاق نیفتاده، در صورتی که میخواهید بیشتر از تاریخ ذکر شده در پیامک، از دستگاه با سیم کارت جدید استفاده کنید، می توانید با سیم کارتی که قبل از شروع طرح رجیستری روی دستگاه بوده، ابتدا افزودن دستگاه را انجام داده و سپس، دستگاه را به سیم کارت جدید انتقال مالکیت دهید.برای راهنمایی بیشتر در این زمینه، آموزش افزودن دستگاه و آموزش انتقال مالکیت دستگاه را مطالعه نمایید.3- در صورتی که از طریق فرایند افزودن دستگاه یا دریافت انتقال مالکیت و فعالسازی، هر دو اسلات دستگاه (شکاف برای قرارگیری سیمکارت) تحت مالکیت یکی از سیمکارتهای شما قرار گرفته است و برای سیمکارت دوم خود این پیام را دریافت کردهاید، آموزش تعریف سیمکارت بهرهبردار را ملاحظه نمایید. |
پیامک هشدار غیرقانونی بودن دستگاه
پیامک اول: دستگاه زیر جزء دستگاههای ثبتشده نیست و از تاریخ **** سرویس نخواهد گرفت. IMEI: *************** پیامک دوم: شناسه زیر جز شناسههای قانونی ثبتشده نمیباشد و از این تاریخ در شبکه سرویس نخواهد گرفت. برند: **** مدل: **** IMEI: *************** پیامک سوم: دستگاه زیر جزء دستگاههای ثبتشده نیست و از تاریخ **** سرویس نخواهد گرفت. چنانچه دستگاه شما قبل از شروع طرح رجیستری روشن بوده، از طریق شمارهگیری #7777* و انتخاب گزینه افزودن دستگاه، این شناسه را ثبت نمایید. IMEI: *************** پیامک چهارم: شناسه زیر جزء شناسههای قانونی ثبتشده نمیباشد و از این تاریخ در شبکه سرویس نخواهد گرفت. چنانچه دستگاه شما قبل از شروع طرح رجیستری روشن بوده از طریق گزینه افزودن دستگاه در سامانه همتا، این شناسه را ثبت نمایید. برند: **** مدل: **** IMEI: *************** | حالتهای مختلفی وجود دارد که باعث میشود این پیامک برای شما ارسال شود. برای راهنمایی بیشتر در این زمینه، راهنمایی در مورد پیامک هشدار غیرقانونی بودن دستگاه مطالعه نمایید. |
پیامکهای اطلاعرسانی همتا
رمز عبور موقت شما برابر است با: ****** | برای ورود به حساب کاربری خود در سایت همتا به آدرس www.hamta.ntsw.ir، پس از وارد کردن شماره تلفن همراه خود، یک رمز عبور موقت و یک بار مصرف برای شما ارسال میشود. شما به کمک این رمز عبور موقت، میتوانید به کارتابل خود وارد شده و دستگاههای تحت مالکیت سیمکارت خود را مشاهده نموده و فرایندهایی از قبیل انتقال مالکیت و … را برای آنها انجام دهید. بدیهی است، برای ورود در دفعات بعدی، رمز عبور موقت جدیدی برای شما ارسال خواهد شد. توجه داشته باشید این رمز عبور موقت، صرفا برای ورود به حساب کاربری شماره همراه شما در همتا قابل استفاده بوده و هیچ ربطی به کد فعال سازی دستگاه در فرایند فعال سازی ندارد. |
فرمت شناسه دستگاه (IMEI) وارد شده صحیح نیست. | این پیامی است که در زمان وارد کردن شناسه (IMEI) دستگاه بهصورت نادرست، دریافت میشود. شناسه (IMEI) دستگاه، به تعداد اسلات دستگاه (شکاف برای قرارگیری سیمکارت) بستگی دارد و بر روی جعبه، پشت باتری یا با شمارهگیری #06#*، قابل رؤیت است. برای انجام کلیه فرآیندها در سامانه همتا، باید 15 رقم ابتدایی این شناسه (IMEI)، بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و …) استفاده شود. |
شناسه دستگاه (IMEI) قانونی نیست و در شبکه تلفن همراه سرویس نخواهد گرفت. | درصورتیکه اقدام به استعلام اصالت یک شناسه (IMEI) دستگاه نمایید و آن شناسه (IMEI)، غیرقانونی باشد، این نتیجه را مشاهده خواهید کرد. دقت داشته باشید بههیچعنوان این دستگاه را خریداری ننمایید چراکه امکان ثبت و فعال شدن آن در سامانه همتا وجود نخواهد داشت. |
شناسه دستگاه (IMEI) جزء شناسههای قانونی ثبتشده است. مشخصات دستگاه: برند: **** مدل: **** واردکننده: شرکت **** واردشده با ارز دولتی شناسه دستگاه: *************** این دستگاه قبلاً با یک سیمکارت روشن شده است | درصورتیکه اقدام به استعلام اصالت یک شناسه (IMEI) دستگاه نمایید و آن شناسه (IMEI)، قانونی باشد، این نتیجه را مشاهده خواهید کرد. در این زمینه، باید به تطابق برند و مدل ذکر شده در پاسخ استعلام اصالت با مشخصات دستگاه، نوع واردات و روشن شدن یا نشدن دستگاه در گذشته، دقت کنید. |
شناسه دستگاه (IMEI) قانونی نیست ولی مشمول طرح ثبت تلفن همراه نیست | در صورتی که اقدام به استعلام اصالت یک شناسه (IMEI) دستگاه نمایید و آن دستگاه هنوز مشمول طرح رجیستری نشده باشد، این نتیجه را مشاهده خواهید کرد. شما می توانید با قرار دادن سیم کارت در دستگاه و استفاده از آن، شناسه (IMEI) را به عنوان شناسه (IMEI) دستگاه قانونی ثبت نمایید. |
دستگاه با شناسه (IMEI): *************** برای شماره تلفن *********** فعال شد. | درصورتیکه اقدام به فعالسازی دستگاه با کد فعالسازی نموده و عملیات با موفقیت پایان یابد، این پیامک برای سیمکارت شما ارسال خواهد شد. دقت داشته باشید تمامی شناسه (IMEI)های ذکر شده در این پیامک، باید با شناسه (IMEI)های روی جعبه یا #06#* تطابق کامل داشته باشد. |
کد زیر جهت فعالسازی دستگاه خریداری شده توسط شما، تولید شده است. جهت فعالسازی آن از طریق سامانه همتا (کد دستوری 7777) اقدام نمایید. در غیر این صورت مسئولیت مشکلات احتمالی آن به عهده شما خواهد بود. کد فعالسازی: ****** IMEI: *************** | درصورتیکه فردی اقدام به انتقال مالکیت دستگاه خود نماید، این پیامک برای سیمکارت خریدار، ارسال خواهد شد. خریدار موظف است در حضور فروشنده، به کمک کد فعالسازی موجود در این پیامک، از طریق سامانه همتا، دستگاه را برای سیمکارت دلخواه خود فعالسازی نموده و با دریافت پیامک تأیید فعالسازی، از فعال شدن دستگاه برای یکی از سیمکارتهای خود، اطمینان حاصل نماید. برای راهنمایی بیشتر در این زمینه، آموزش فعال سازی دستگاه را مطالعه نمایید. |
دستگاه با مشخصات زیر بهصورت مسافری در سامانه همتا ثبت گردید. با استفاده از کد فعالسازی زیر از طریق سامانه همتا (کد دستوری 7777) نسبت به فعالسازی دستگاه خود اقدام نمایید. برند: **** مدل: **** شناسه: *************** کد فعالسازی: ****** | درصورتیکه در همتا درخواست ثبت دستگاه مسافری داده باشید و درخواست شما تأیید شده باشد، این پیامک برای شما ارسال میشود. ضروری است بعد از دریافت این پیامک، از طریق سامانه همتا، نسبت به فعالسازی دستگاه برای سیمکارت دلخواه خود، اقدام نمایید. برای راهنمایی بیشتر در این زمینه، آموزش فعال سازی دستگاه را مطالعه نمایید. |
درخواست ثبت گوشی مسافری/پستی شما به دلیل عدم وجود شناسه دستگاه، در اطلاعات ارسال شده از طرف گمرک، مورد تایید قرار نگرفت. | این پیامک یعنی مشخصات دستگاه مسافری شما، در اطلاعات ارسالی از گمرک وجود نداشته و امکان ثبت آن در همتا وجود ندارد. در صورتی که از پرداخت صحیح عوارض دستگاه خود در گمرک مطمئن هستید، باید موضوع ارسال اطلاعات از گمرک به همتا را از گمرک پیگیری نمایید. |
درخواست ثبت گوشی تعمیری بررسی و نتیجه پس از *** روز از طریق پیامک به شما اطلاع داده خواهد شد | در صورتی که در سامانه همتا درخواست ثبت گوشی تعمیری داده باشید، این پیامک به شما ارسال خواهد شد. برای اطلاع بیشتر در مورد این فرایند میتوانید آموزش ثبت دستگاه تعمیری در سامانه همتا را ملاحظه نمائید. |
درخواست ثبت تعمیری به دلیل فعال بودن شناسه های پیش از تعمیر دستگاه مورد تایید قرار نگرفت | در صورتی که در سامانه همتا درخواست ثبت گوشی تعمیری داده باشید و شناسه یا شناسههای قبل از تعمیر فعال باشند، درخواست شما توسط سامانه رد شده و این پیامک به شما ارسال میشود. برای اطلاع بیشتر در مورد این فرایند میتوانید آموزش ثبت دستگاه تعمیری در سامانه همتا را ملاحظه نمائید. |
درخواست برای ثبت تعمیری دستگاه شما با موفقیت انجام شد | در صورتی که در سامانه همتا درخواست ثبت گوشی تعمیری داده باشید و فرایند با موفقیت انجام شده باشد، این پیامک به شما ارسال میشود. برای اطلاع بیشتر در مورد این فرایند میتوانید آموزش ثبت دستگاه تعمیری در سامانه همتا را ملاحظه نمائید. |
به نرمافزار همتا خوش آمدید. کد نصب نرمافزار: ****** | درصورتیکه اپلیکیشن همتا را روی دستگاه خود نصب نموده و قصد ورود به کارتابل سیمکارت خود را داشته باشید، این کد یکبارمصرف برای شما پیامک میشود. با استفاده از این کد، میتوانید وارد کارتابل سیمکارت مورد نظر شده و فرایندهای سامانه همتا از قبیل انتقال مالکیت و … را انجام دهید. |
تاریخ مشمولیت
برند | تاریخ شمسی مشمولیت | تاریخ میلادی مشمولیت | برند |
---|---|---|---|
آیفون | 1396/09/14 | 2017/12/05 | iPhone |
گوگل، موتورولا، بلک بری | 1396/10/09 | 2018/01/09 | Google, Motorola, BlackBerry |
ال جی | 1396/11/28 | 2018/02/17 | LG |
سامسونگ S9 و S9+ | 1396/12/08 | 2018/02/27 | +SAMSUNG S9, S9 |
هوآوی، نوکیا | 1396/12/19 | 2018/03/10 | HUAWEI, NOKIA |
سونی، تکنو، شیائومی | 1396/12/26 | 2018/03/17 | SONY, TECNO, Xiaomi |
سامسونگ و بقیه نشانهای تجاری | 1397/02/01 | 2018/04/21 | All SAMSUNG and other Smart Phones |
ساعت هوشمند | 1400/04/12 | 2021/07/03 | Smart Watch |
بارکدخوان، مبدل تلفن ثابت به سیار و PDA | 1400/04/19 | 2021/07/10 | Barcode Reader, Cell Phone to Landline Converter, PDA |
تبلت لنوو | 1400/05/02 | 2021/07/24 | Tablet (lenovo) |
سایر نشانهای تجاری تبلت | 1400/05/09 | 2021/07/31 | All other Tablets |
انتقال و یا افزودن دستگاه دست دوم
قابل استفاده برای دستگاههای روشن قبل از شروع طرح رجیستری
اگر دستگاهی دارید که پیش از شروع طرح رجیستری، روشن بوده، می توانید به کمک فرآیند افزودن دستگاه، آن را تحت مالکیت قطعی سیم کارت خود درآورید و سپس میتوانید فرآیندهای سامانه همتا، از قبیل انتقال مالکیت و … را برای آن انجام دهید.(مشاهده تاریخ مشمولیت هر برند)
انجام فرآیند افزودن دستگاه با سیمکارت قبلی روی دستگاه
دقت داشته باشید، برای انجام موفقیت آمیز افزودن دستگاه، حتما باید با سیم کارتی که پیش از شروع طرح رجیستری روی دستگاهتان بوده، این فرآیند را انجام دهید، نه با هیچ سیم کارت دیگری.
دستگاه دو سیم کارته با یک اسلات روشن قبل از شروع طرح
اگر دستگاه دو سمیکارتهای (دارای دو شکاف برای قرار دادن سیم کارت) دارید که پیش از شروع طرح رجیستری، تنها از یکی از اسلاتهای آن استفاده میکردهاید، در صورتی که در حال حاضر در اسلات دوم، سیم کارت قرار دهید، پیامک هشدار غیرقانونی بودن دستگاه برای شما ارسال میشود. برای حل مشکل و ثبت شناسه(IMEI) اسلات دوم دستگاهتان، فرآیند افزودن دستگاه را با سیم کارتی که پیش از شروع طرح رجیستری روی دستگاهتان بوده، انجام دهید.
جهت افزودن دستگاه، ابتدا لازم است تا به سامانه همتا متصل شوید.
از سه روش زیر میتوان با سامانه همتا ارتباط برقرار نموده و فرآیند افزودن دستگاه را انجام داد:
- سایت اینترنتی به آدرس www.hamta.ntsw.ir
- کد دستوری #۷۷۷۷*
- اپلیکشین همتا
در این آموزش، مراحل انجام فرآیند افزودن دستگاه، با استفاده از سایت اینترنتی www.hamta.ntsw.ir و کد دستوری #۷۷۷۷* ارائه میشود.
افزودن دستگاه از طریق وبسایت اینترنتی hamta.ntsw.ir
مرحله یک
در ابتدا به سایت اینترنتی سامانه همتا به آدرس hamta.ntsw.ir مراجعه نمایید. برای ورود به سامانه میتوان از شماره سیم کارت استفاده نمود و یا اینکه ابتدا در سامانه ثبتنام کرد و سپس با استفاده از کد ملی وارد سامانه شد. در اینجا ما قصد داریم تا با شماره سیم کارت وارد سامانه شویم.
مرحله دو
در این مرحله شماره سیم کارتی که پیش از شروع طرح روی دستگاه تان بوده را وارد نموده و دکمه ورود را انتخاب نمایید. رمز عبور موقت برای شماره شما ارسال میشود. رمز عبور موقت را وارد کرده و وارد کارتابل خود در سامانه همتا شوید.
مرحله سه
پس از ورود به کارتابل خود در سامانه همتا، در بخش مدیریت دستگاهها، گزینه افزودن دستگاه را انتخاب کنید.
مرحله چهار
در مرحله بعدی لازم است تا شناسه(IMEI) دستگاه خود را وارد نموده و گزینه ثبت را انتخاب کنید.
دقت داشته باشید، شناسه(IMEI) دستگاه، به تعداد اسلات دستگاه (شکاف برای قرارگیری سیمکارت) بستگی دارد و بر روی جعبه، پشت باتری یا با شمارهگیری #06#*، قابلرؤیت است. برای انجام کلیه فرآیندها در سامانه همتا، باید 15 رقم ابتدایی این شناسه(IMEI)، بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و …) استفاده شود.
مرحله پنج
درصورتیکه دستگاه شما دوسیمکارته باشد، پس از وارد کردن اولین شناسه(IMEI)، سامانه بهصورت خودکار، موضوع را تشخیص داده و پیغامی مبنی بر «وارد کردن شناسه(IMEI) دوم دستگاه» را برای شما نمایش میدهد و شما باید شناسه(IMEI) دوم دستگاهتان را هم وارد نمایید.
مشکل در تشخیص تعداد اسلات (محل قرارگیری سیم کارت) در همتا
درصورتیکه دستگاه شما دو اسلات (دارای دو شکاف برای قرار دادن سیمکارت) است اما پیغام مربوطه نمایش داده نمیشود و شما نمیتوانید شناسه(IMEI) دوم دستگاهتان را به همتا اظهار کنید یا اینکه دستگاه شما تک اسلات است اما سامانه از شما، شناسه(IMEI) دوم را می خواهد، با مرکز پاسخگویی سامانه همتا با شماره 096366 تماس حاصل نموده و مشکل را مطرح کنید.
مرحله شش
چنانچه شناسه(IMEI)های اظهار شده، با سیمکارتی که در حال حاضر در کارتابل آن هستید، پیش از شروع طرح رجیستری، در شبکه اپراتوری داخل کشور، سابقه فعالیت داشته باشند، فرآیند بهصورت موفقیتآمیز انجام خواهد شد.
مرحله هفت
در ادامه، میتوانید با انتخاب گزینه «مدیریت دستگاهها» از منوی سمت راست، شناسه(IMEI)های اضافه شده به کارتابل را به همراه نشان تجاری و مدل دستگاه مشاهده نمایید.
افزودن دستگاه از طریق کد دستوری #۷۷۷۷*
مرحله اول
در ابتدا با سیمکارتی که پیش از شروع طرح رجیستری روی دستگاهتان بوده، کد دستوری #۷۷۷۷* را شمارهگیری نموده و دکمه تماس، را انتخاب کنید.
مرحله دوم
در ادامه عدد مربوط به گزینه «افزودن دستگاه» یعنی عدد ۴ را وارد نمایید.
مرحله سوم
در مرحله بعدی لازم است تا شناسه(IMEI) دستگاه خود را وارد نموده و گزینه ارسال را انتخاب کنید.
دقت داشته باشید، شناسه(IMEI) دستگاه، به تعداد اسلات دستگاه (شکاف برای قرارگیری سیمکارت) بستگی دارد و بر روی جعبه، پشت باتری یا با شمارهگیری #06#*، قابلرؤیت است. برای انجام کلیه فرآیندها در سامانه همتا، باید 15 رقم ابتدایی این شناسه(IMEI)، بدون هرگونه علامت اضافی (ممیز، خط تیره و …) استفاده شود.
مرحله چهارم
درصورتیکه دستگاه شما دوسیمکارته باشد، پس از وارد کردن اولین شناسه(IMEI)، سامانه بهصورت خودکار، موضوع را تشخیص داده و پیغامی مبنی بر «وارد کردن شناسه(IMEI) دوم دستگاه» را برای شما نمایش میدهد و شما باید شناسه(IMEI) دوم دستگاهتان را هم وارد نمایید.
مشکل در تشخیص تعداد اسلات (محل قرارگیری سیم کارت) در همتا
درصورتیکه دستگاه شما دو اسلات (دارای دو شکاف برای قرار دادن سیمکارت) است اما پیغام مربوطه نمایش داده نمیشود و شما نمیتوانید شناسه(IMEI) دوم دستگاهتان را به همتا اظهار کنید یا اینکه دستگاه شما تک اسلات است اما سامانه از شما، شناسه(IMEI) دوم را می خواهد، با مرکز پاسخگویی سامانه همتا با شماره 096366 تماس حاصل نموده و مشکل را مطرح کنید.
مرحله پنجم
سپس لازم است تا با وارد کردن عدد ۱ صحت اطلاعات وارد شده را تائید کنید. درصورتیکه دستگاه تک سیمکارت باشد، یک شناسه(IMEI) و درصورتیکه دستگاه دوسیمکارته باشد، هر دو شناسه(IMEI) در این مرحله نمایش داده میشوند.
مرحله شش
در نهایت چنانچه شناسه (IMEI) های اظهار شده، با سیمکارتی که با آن #7777* را شمارهگیری کرده بودید، پیش از شروع طرح رجیستری، در شبکه اپراتوری داخل کشور، سابقه فعالیت داشته باشند، فرآیند بهصورت موفقیتآمیز انجام خواهد شد.
دستگاه دوسیمکارته با شناسه(IMEI) های یکسان
دستگاههای استاندارد و معتبر، به تعداد شکاف برای قرار دادن سیم کارت، شناسه(IMEI) دارند که بر روی جعبه، پشت باتری یا با شمارهگیری #06#*، قابلرؤیت است.
چنانچه دستگاه دوسیمکارتهای دارید که پیش از شروع طرح با سیم کارت خود از آن استفاده مینمودهاید اما شناسه(IMEI)های درج شده بر روی جعبه، پشت باتری یا نمایش داده شده با شمارهگیری #06#*، یکسان هستند، با مرکز پاسخ گویی سامانه همتا با شماره 096366 تماس گرفته و موضوع را مطرح نمایید.
پیامک هشدار انتقال مالکیت برای دستگاههای دوسیمکارته
دقت داشته باشید در سامانه همتا هر دستگاه، فارغ از تعداد اسلاتهای آن، تحت مالکیت تنها یک سیمکارت قرار دارد.
بنابراین، درصورتیکه دستگاه شما دوسیمکارته (دارای دو شکاف برای قرار دادن سیمکارت) است باید توجه داشته باشید که پس از انجام موفقیتآمیز فرآیند «افزودن دستگاه»، هر دو شناسه(IMEI) دستگاه شما تحت مالکیت یک سیمکارت قرار میگیرد. لذا زمانی که در اسلات دوم سیمکارتی غیر از سیمکارت مالک دستگاه در سامانه همتا، قرار دهید، پیامک هشدار انتقال مالکیت دریافت خواهید کرد..
همانطور که در این پیامک ذکر شده، از آن جایی که قرارگیری این سیمکارت جدید در دستگاه، به علت خریدوفروش نبوده، بلکه مالک دستگاه یکی از سیمکارتهای خود را درون دستگاه قرار داده، بنابراین نیاز به اقدام خاصی نیست.
پیام انتقال مالکیت با مهلت قطع برای سیمکارت دوم
در صورتی که دستگاه دو سیمکارتهای (دارای دو شکاف برای قرار دادن سیم کارت) دارید و پس از انجام فرایند افزودن دستگاه، برای سیمکارت دوم دستگاه پیام هشدار انتقال مالکیت با ذکر مهلت قطع دریافت کردید، آموزش تعریف سیمکارت بهرهبردار را پس از افزودن دستگاه ملاحظه نمائید.
منبع : نکته طلایی