اخبار

اینترنت استارلینک در راه ایران

ایلان ماسک مالک شرکت اسپیس ایکس با توییتی درباره اینترنت استارلینک ، باعث امیدواری مردم ایران برای اتصال مستقیم به اینترنت با سرعتی بسیار بالا شد.

در روزهایی که اینترنت مداوم قطع و وصل می‌شود ، اینترنت ماهواره‌ای که از آسمان تامین شود و در آن دسترسی به همه پلتفرم‌ها آزاد باشد نه فقط می‌تواند کمکی به مردم ایران باشد بلکه رویای دسترسی به اینترنت در هر کجای زمین خواهد بود.

اما برخلاف تصور به این معنا نیست که ایرانی‌ها از این پس خواهند توانست به آسانی به اینترنت جهانی متصل شوند و دوران سانسور اینترنت به پایان رسیده است. با توجه به سرعت پیشرفت فناوری و مزایای اینترنت ماهواره‌ای ، دیر یا زود آن رویا به حقیقت خواهد پیوست.

پروژه اینترنت ماهواره‌ای استارلینک ، یک پروژه در حال توسعه است و هنوز در مراحل مقدماتی قرار دارد. به همین دلیل عجیب نیست اگر روزی محدودیت‌هایی فنی که امروز وجود دارد از بین بروند.

اگر توسعه استارلینک بر مبنای وعده‌هایی که داده شده پیش برود شاید تا سال آینده میلادی با یک سیم کارت ساده بتوان از اینترنت ماهواره‌ای این شرکت استفاده کرد. این کار از نظر فنی ممکن است اما چنین خدماتی به همکاری اپراتورهای موبایل در داخل هر کشور نیاز دارد.

کاری که استارلینک امروز می‌تواند انجام بدهد و از توییت ایلان ماسک ، این‌طور به نظر می‌رسد که می‌خواهد برای ایران نیز انجام بدهد این است که برای هر کس که ترمینال استارلینک را دارد اینترنت بفرستد.

ترمینال استارلینک
ترمینال استارلینک

ترمینال استارلینک به مجموعه وسایلی شامل رسیور و دیش مخصوص این شرکت گفته می‌شود البته چنین کاری بدون همکاری و اجازه کشورها در شرایط بحرانی ممکن است.

اینترنت استارلینک در حال حاضر رایگان نیست اما روشن نیست که طرح مورد نظر برای مردم ایران چه آینده‌ای خواهد داشت.

با این حال ارائه خدمات استارلینک به هیچ وجه بی‌اهمیت نیست و می‌تواند در شدیدترین شکل و قطعی کامل اینترنت همچنان دسترسی را به اینترنت آزاد و پرسرعت فراهم کند.

یکی از اهداف بزرگ این شرکت ارائه اینترنت موبایل است که هنوز محقق نشده است. البته در مدت کوتاهی که اینترنت استارلینک به راه افتاده عده‌ای به شکل آزمایشی ترمنیال استارلینک را بر روی قایق یا ماشین کاروان نصب کرده‌اند و می‌گویند در مواردی همچنان به اینترنت دسترسی داشته‌اند.

اما به طور رسمی هنوز ارائه خدمات در حال حرکت آغاز نشده و خدمات استارلینک برای وسایل در حال حرکت محدودیت‌هایی دارد.

استارلینک در حال حاضر تنها اینترنت ماهواره‌ای قابل خریدن در کشورها نیست. اما مشهورترین آنها است و با سرعت قابل ملاحظه‌ای در مقایسه با رقبایش در بازار اینترنت ماهواره‌ای در حال توسعه است و موفق شده سرمایه‌گذاری هنگفتی چه از بخش خصوصی و چه دولتی جذب کند.

هزینه خرید ترمینال استارلینک در حدود 500 دلار است. هزینه ماهانه اینترنت هم در حدود 81 دلار است. این هزینه‌ها به شکل قابل‌ ملاحظه‌ای از اینترنت موجود در کشورها بیشتر است.

سرعت اینترنت استارلینک در مناطق مختلف بین ۵۰ تا ۲۰۰ مگابایت بر ثانیه متفاوت است. مثلا به گفته در کشورهای بالاتر از خط استوا میانگین سرعت استارلینک 130 مگابایت بر ثانیه است اما در کشورهای محدوده خط استوا این میانگین 34 مگابایت بر ثانیه است.

دکمه بازگشت به بالا
Translate