
بهترین CMS در جهان کدام است
استفاده از بهترین CMS برای سایت شخصی یا فروشگاهی بهترین راه حل ممکن است که با استفاده از آن به صورت رایگان میتوانید کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کنید.
بهترین CMS یا سیستم مدیریت محتوا باید موارد زیر را به سادگی و بدون نیاز به کد نویسی داشته باشد:
- امنیت و کارایی
- امکان انتشار محتوا
- دسته بندی محتوا
- ویرایش محتوا
- شخصی سازی
- افزودن ویژگی جدید
اینکه سایت شما به چه سیستم مدیریت محتوایی نیاز دارد انتخابی است که کاملاً باید توسط خود شما انجام شود اما برای اینکه بهترین انتخاب را داشته باشید ما در ادامه به معرفی چند تا از بهترین CMS یا سیستم مدیریت محتواهای موجود در جهان میپردازیم.
بهترین CMS و سیستم مدیریت محتوا

سیستم مدیریت محتوای وردپرس WordPress
سیستم مدیریت محتوا وردپرس بدون تردید یکی از بهترین های جهان میباشد. این سایت ساز با زبان php طراحی و توسعه داده شده است که توانسته نظر بسیاری از کاربران را به سمت خود جذب کند.
این اسکریپت محبوب موفق شده بیش از 70 درصد از وب سایت های دنیا را که تا به حال طراحی شدهاند را به خود اختصاص دهد و به عنوان بهترین سیستم مدیریت محتوا برای سایت شخصی و فروشگاه اینترنتی شناخته شده است.
البته برخی کاربران در خصوص میزان امنیت وردپرس ابهام دارند و آن را امن ترین CMS نمی شناسند اما به طور مداوم بروزرسانی و رفع باگ های امنیتی این سیستم منتشر میشود. هم چنین امنیت سایت بستگی زیادی به دانش و مهارت صاحبان سایت دارد.
منبع اصلی سیستم مدیریت محتوای وردپرس WordPress به نشانی www.wordpress.org میباشد.
یکی از مواردی که باعث شده سایت ساز وردپرس از سایرین متمایز باشد ، حجم و بهینه بودن آن برای موتورهای جستجوگر است. در گذشته به وردپرس به عنوان یک وبلاگ ساز حرفه ای نگاه میشد چون این نرم افزار محبوب امکانات وسیعی را جهت وبلاگ نویسی و ارائه مقاله خبری ، آموزشی و… در اختیار کاربران خود قرار را میداد اما با گذشت زمان و گسترش تکنولوژی ، این سیستم مدیریت محتوا به اسکریپتی توانا جهت تولید انواع سایت های خبری ، شرکتی ، فروشگاهی و… تبدیل شد.
نقاط قوت وردپرس
- وجود منابع آموزشی زیاد جهت طراحی سایت و کاربری آسان پنل مدیریتی آن
- وجود تعداد زیادی قالب وردپرس رایگان
- متن باز بودن وردپرس که امکان شخصی سازی آن توسط کاربر را دارد
نقاط ضعف وردپرس
- سایت هایی که با وردپرس طراحی می شوند خیلی شبیه به هم هستند
- با وجود بروزرسانی های زیاد اما وردپرس همچنان باگ های امنیتی زیادی دارد
- وردپرس فاقد پشتیبان رسمی است و توسط برنامه نویسان داوطلب توسعه داده میشود

سیستم مدیریت محتوای جوملا Joomla
منبع اصلی آن به آدرس www.joomla.org است که با مراجعه به این سایت می توانید آخرین نسخه این سیستم مدیریت محتوای محبوب را تهیه نمایید.
سایت ساز جوملا یکی از قدیمی ترین اسکریپت های نوشته شده با زبان PHP میباشد. با استفاده از این CMS یا سیستم مدیریت محتوا و پیاده سازی آن روی هاست خود می توانید به راحتی فایل ، متن و تصاویر خود را به صورت شخصی سازی شده نمایش دهید.
شما بدون داشتن هیچ گونه دانش فنی از برنامه نویسی میتوانید وب سایت خود را در اینترنت طراحی و پیاده سازی کنید. بیشتر طراحان وب سایت و کاربران نیز جوملا را جهت طراحی سایت خود ترجیح می دهند زیرا علاوه بر رایگان بودن ، محیط کاربری عالی و قابلیت توسعه و ارتقاء دارد.
پنل مدیریت کاربر پسند آن می تواند صفحات گرافیکی زیادی را با چند کلیک ساده ایجاد کند. یکی دیگر از دلایل محبوبیت جوملا این است که سازنده این نرم افزار کد های آن را ، به صورت کامل در اختیار کاربران قرار داده است به همین ترتیب می توانید انواع ویرایش و تغییرات لازم را جهت شخصی سازی این سیستم در کدهای آن انجام دهید.
برای استفاده از این سایت ساز ابتدا آن را از سایت سازنده اصلی دانلود کنید و سپس آن را روی هاست آپلود و در نهایت اقدام به نصب آن نمایید.
نقاط قوت جوملا
- قابلیت احراز هویت کاربران از طریق حساب کاربری گوگل
- وجود افزونه های فراوان
- وجود منابع آموزشی مفید
نقاط ضعف جوملا
- پنل کاربری آن کاربرپسند نیست
- قالب های جوملا نسبت به رقبای خود دارای کیفیت پایین تری هستند
- سایت های طراحی شده توسط جوملا تا حد زیادی شبیه به هم هستند

سیستم مدیریت محتوای دروپال Drupal
بدون شک دروپال Drupal نیز یکی از محبوبترین سیستم های مدیریت محتوا در جهان است که جهت مدیریت و طراحی وب سایت های اینترنتی ساخته شده است. یکی از مهم ترین دلایل استقبال کاربران از سایت ساز دروپال متن باز بودن آن می باشد.
سیستم دروپال رایگان در دسترس کاربران قرار میگیرد و قادر خواهید بود تمام کدهای نرم افزار را ویرایش کنید در نتیجه نیازی به پرداخت هزینه ندارید. منبع اصلی سیستم مدیریت محتوای دروپال به نشانی www.drupal.org است.
یکی از دلایل استفاده کاربران از دروپال سادگی و تنوع امکانات آن است که برای راه اندازی یک وب سایت حرفه ای مناسب می باشد. در عین حال دروپال امکانات امنیتی وسیعی را در اختیار مدیران سایت قرار میدهد.
می توان گفت دروپال امن ترین CMS است که با زبان php ساخته شده و برای راه اندازی وب سایت های داینامیک مناسب است. دروپال یک سیستم مدیریت محتوا است که باعث می شود وب سایت از نظر فنی با سرعت بیشتری پیشرفت داشته باشد.
نقاط قوت دروپال
- این سیستم مدیریت محتوا دارای قدرت بالایی است به طوری که بسیاری از سایت های مهم دولتی آمریکا بر پایه آن طراحی شده
- دارای منابع آموزشی متعدد جهت یادگیری است
- شرکت های زیادی وجود دارند که دروپال را توسعه میدهند
نقاط ضعف دروپال
- دروپال ساختاری بسیار پیچیده دارد
- نیاز به دانش برنامه نویسی و طراحی وب سایت دارد
- بروزرسانی کند و طولانی مدت

فروشگاه ساز پرستاشاپ PrestaShop
بدون شک پرستاشاپ یکی از حرفهای ترین و بهترین CMS فروشگاه ساز دنیا می باشد که بسیار مفید است شما میتوانید با نصب این فروشگاه ساز روی هاست خود از امکانات فراوان آن استفاده نمایید.
منبع اصلی آن به نشانی www.prestashop.com است که جزء بهترین سیستم مدیریت محتوا برای فروشگاه اینترنتی تلقی میشود. این سیستم فروشگاه ساز در سال های اخیر موفق به دریافت جایزه بهترین فروشگاه ساز جهان شده است.
مهمترین ویژگی این فروشگاه ساز متن باز بودن آن است که هسته نرم افزاری بسیار قویی دارد و سیستم SEO پیشرفته در آن به کار رفته است. پرستاشاپ توانسته ۹% کل بازار فروشگاه سازهای جهان را از آن خود کند.
نقاط قوت پرستاشاپ
- می توانید به راحتی ظاهر فروشگاه را ویرایش کنید
- می توانید بی نهایت محصول به سایت اضافه کنید
- راه اندازی پرستاشاپ بسیار راحت و سریع است
- پنل کاربری کاملی برای درج محصولات در سایت دارد
نقاط ضعف پرستاشاپ
- دارای امنیت بالایی نیست
- به مرور از سرعت آن کاسته میشود
- قالب ها و افزونه های رایگان آن بسیار محدود است
- بیشتر بر روی فروشگاه ساز تمرکز شده و به بخش های محتوا و وبلاگ نویسی توجهی نشده است
- سیستم پشتیبانی ضعیف که شما را مجبور می کند برای رفع مشکلات خود زمان زیادی وقت صرف کنید