شبکهکامپیوترنرم افزار

مرورگر وب یا Web Browser چیست

مرورگر وب یا Web browser نرم‌افزاری است که برای دریافت ، نمایش ، مرور و جستجوی وب سایت‌ها در شبکه اینترنت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زمانی که کاربر آدرس یک صفحه وب را در مرورگر وب وارد می‌کند این نرم‌افزار محتوا را از سرور وب سایت دریافت می‌کند و سپس صفحه را بر روی صفحه نمایش کاربر نمایش می‌دهد.

هر چند مرورگرها برای دسترسی به شبکه اینترنت طراحی شده‌اند اما از آن‌ها می‌توان برای دسترسی به اطلاعات سرورهای وب در شبکه‌های خصوصی و یا پرونده‌ها در سیستم میزبان نیز استفاده کرد.

مرورگر وب نرم افزاری است که از پروتکل HTTP (پروتکل انتقال ابرمتن Hypertext Transfer Protocol) برای درخواست سرورهای وب در سراسر اینترنت استفاده می کند.

اکثر مرورگرها از ایمیل و پروتکل انتقال فایل (FTP) پشتیبانی می‌کنند اما مرورگر وب برای این پروتکل‌های اینترنتی خاص مورد نیاز نیست و برنامه‌های تخصصی دیگری هستند که کاربرد بیشتری دارند.

مرورگر وب داده‌ها را از یک سرور متصل به اینترنت دریافت می‌کند و سپس توسط موتور درونی به نام Rendering Engine آن را برای تبدیل اطلاعات دریافتی به متن و تصویر استفاده می‌کند.

یک مرورگر وب باید چه ویژگی داشته باشد

مهم‌ترین قابلیت‌ و ویژگی یک مرورگر مناسب سرعت ، امنیت و حریم شخصی است که باید مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان بهترین مرورگر وب را انتخاب کرد.

سرعت یا Browsing speed : سرعت یک مرورگر به موتور رندرینگ و طراحی آن بستگی دارد به طوری که یکی از بخش‌های اصلی هر مرورگر وب Rendering Engine آن است که وظیفه تجزیه و تحلیل کدهای html , xhtml و… را بر عهده دارد.

مرورگرها مقداری از رم سیستم شما را مصرف می‌کنند و از سرعت سیستم می‌کاهند. هنگامی‌که تعداد زیادی تب در مرورگر خود باز می‌کنید اثرات این استفاده را خواهید دید.

اگر از تب‌های بسیار در کنار نرم‌افزارهای مختلف استفاده کنید حتما باید به این امر توجه کنید که استفاده بالا از حافظه رم سرعت کامپیوتر شما را کم می‌کند و در برخی موارد خاص باعث هنگ کردن سیستم می‌شود.

امنیت یا Safety : امنیت فاکتور مهمی در دنیای وب است. ورود به یک سایت آلوده یا کلیک روی یک لینک مخرب می‌تواند تمامی اطلاعات روی سیستم شما را به خطر بیندازد یا ویروس مخربی را روی کامپیوتر شما نصب کند به همین منظور باید به قابلیت‌ها و ویژگی‌های امنیتی آن توجه کنید.

حریم شخصی یا Privacy : اطلاعات شما مثل رمزهای عبور ، اطلاعات کارت بانکی ، سابقه جستجو و… اهمیت زیادی دارند. مرورگری را انتخاب کنید که به حریم شخصی و امنیت اطلاعات شما اهمیت بدهد و اطلاعات و تاریخچه جستجوی شما را به شرکت‌های تبلیغاتی نفروشد!

گوگل یکی از این شرکت‌ها است که اطلاعات جستجو کاربران را به فروش می‌رساند اما در مقابل امکانات بسیاری ارائه می‌کند و به همین دلیل تعداد زیادی از کاربران آن را انتخاب می‌کنند.  

قابلیت سفارشی سازی یا Customization : قابلیت مشخص کردن سایت‌های مورد علاقه یا Bookmark برای دسترسی سریع و راحت به سایت‌ها یکی دیگر از امکاناتی است که مرورگرها در اختیار شما قرار می‌دهند.

در نظر گرفتن این امر نیز اهمیت دارد که استفاده از سایت‌های مهم و پر استفاده را بسیار ساده ، سریع می‌کند.

در انتخاب بهترین مرورگر وب فاکتورهای زیادی مؤثر هستند اما مهمترین آن‌ها عبارتند از سرعت و مصرف منابع سیستم ، امنیت و حریم خصوصی ، عملکرد مناسب و امکانات و قابلیت‌های آن است.

حالا با استفاده از موارد ذکر شده می‌توان بهترین مرورگر را انتخاب نمود البته هیچ مرورگری ایده آل نیست و تمام موارد بالا را یکجا ندارند.

منبع : wikipedia

دکمه بازگشت به بالا
Translate