
ویروس کامپیوتری یا Computer Virus چیست
ویروس کامپیوتری یا Computer Virus نوعی فایل یا نرمافزار است که در هنگام اجرای آن شروع به تکثیر خود در رایانه آلوده میکند و هنگامی که این تکثیر موفقیت آمیز باشد تمامی دستگاه های متصل به رایانه آلوده را نیز آلوده میکند.
نویسندگان ویروس از ترفندهای مختلفی در مهندسی نرم افزار استفاده میکنند و از دانش دقیق خود درباره سیستم عامل کمک میگیرند و مکانیسمهای متنوعی را برای آلوده کردن میزبان جدید به کار میگیرند که اغلب با استفاده از استراتژیهای پیچیده ضد ردیابی ، مخفی کاری برای فرار از نرمافزار آنتی ویروس استفاده میکنند.
در حال حاضر ویروسهای کامپیوتری امنیت سایبری جهان را تهدید میکنند و سالانه میلیاردها دلار خسارت اقتصادی وارد میکنند که علت آن خرابی سیستم ، هدر رفتن منابع رایانه ، خراب کردن اطلاعات ، افزایش هزینههای نگهداری یا سرقت اطلاعات شخصی یا شرکتی است.
در مقابل ابزارهای آنتی ویروس رایگان و منبع باز تولید شدهاند و صنعتی از نرمافزارهای ضد ویروس را در اختیار کاربران سیستمهای مختلف قرار داده است. از سال ۲۰۰۵ که این صنعت راه اندازی شده است تا به امروز هیچ نرمافزار آنتی ویروسی موجود نیست که قادر به کشف همه ویروسهای رایانهای به ویژه نسخههای جدید باشد.
به همین دلیل محققان امنیت رایانه به طور جدی در حال جستجوی روشهای جدیدی هستند تا بتوانند راه حلهایی را برای شناسایی موثرتر ویروسها قبل از اینکه آنها به طور گسترده در میان کامپیوترها تکثیر شوند پیدا کنند.
در جهان امروز همه چیز بر پایه اتصال سیستمها به یکدیگر است و همین اتصال باعث میشود کامپیوترها بیشتر در معرض آلوده شدن با ویروسها قرار بگیرند.
ویروسها میتوانند به فایلهای مختلف از جمله عکس ، ویدئو ، متن و هر نوع فایل دیگری متصل شوند و به کامپیوتر شما راه پیدا کنند. برای جلوگیری از آلوده شدن سیستم بسیار مهم است که در حین دانلود فایلهای مختلف از فضای اینترنت احتیاط بیشتری کنید.

بدافزار چیست و انواع بدافزار کدامند
بدافزار یا Malware نوعی نرمافزار کامپیوتری است که از روی عمد برای آسیب زدن به رایانه ، سرور یا شبکه رایانهای طراحی شده است. البته در مقایسه با باگ نرمافزاری که نوعی نرمافزار است که منجر به آسیب غیرعمدی میشود متفاوت است که به علت یک عیب در کد منبع باعث بروز خطا و مشکلات متعدد میشود.
در کل به هر نرمافزار یا فایلی که خود را تکثیر کند یا به دستگاه دیگری انتقال دهد ویروس کامپیوتری میگویند و به حدی متنوع هستند که دسته بندی مشخصی ندارند.
بدافزار معمولا از طریق کرک برنامههای نامعتبر روی سیستم نصب میشوند و انواع متنوعی از بدافزار وجود دارد که همگی لزوما ویروس رایانهای نیستند مانند کرمها ، تروجان ، باجافزار ، جاسوسافزار ، رمزکنندهها و…
اصطلاح ویروس همچنین با استفاده از برنامه افزودنی برای اشاره به انواع دیگر بدافزارها استفاده میشود که همراه با بسیاری از اشکال دیگر نرمافزارهای مخرب مانند کرمهای رایانه ای و نرمافزارهای تبلیغاتی است.
بیشتر تهدیدات بدافزارهای فعال در واقع برنامههای تروجان یا کرمهای رایانه ای هستند. ویروسها معمولاً نوعی فعالیت مضر را بر روی رایانههای آلوده انجام میدهند مانند دستیابی به فضای دیسک یا واحد پردازش مرکزی (CPU) ، دسترسی و سرقت اطلاعات شخصی ، آدرسهای ایمیل ، رمزهای عبور یا خراب کردن اطلاعات ، نمایش پیامهای غیراخلاقی یا تهدیدآمیز ، اسپم کردن یا حتی کنترل و استفاده از این رایانه میزبان است.
همه ویروسها دارای نشانه نیستند و سعی در مخفی کردن خود دارند. مشخصه اصلی ویروسها این است که آنها خود در رایانهها تکثیر میکنند درست مانند ویروسی که در سلولهای موجود زنده تکثیر میشود.
همه دستگاهها میتوانند به بدافزار آلوده شوند در واقع هر دستگاهی که بتواند به اینترنت دسترسی پیدا کند میتواند آلوده به بدافزار شود حتی دستگاههای هوشمندی مثل تلویزیون یا یک دستگاه قهوهساز!
تنها راه مقابله با ویروس کامپیوتری استفاده از بهترین آنتی ویروس و گرفتن پشتیبان از تمام اطلاعات مهم است البته به طور کامل نمیتوان از این بدافزارها دور ماند زیرا پس از ورود به رایانه میزبان خود را در بین اطلاعات کاربر مخفی و یا تکثیر میکنند.
منبع : wikipedia