
هک چیست و انواع هکر کدامند
هک در لغت به معنی سود بردن از یک روش سریع و هوشمندانه برای حل یک مشکل است. در علوم مربوط به رایانه معنی هک (Hack) مترادف با کرک (Crack) که نوعی رمزگشایی است در نظر گرفته میشود.
اما امروزه هک به معنی نفوذ به یک سیستم رایانهای است و کرک نیز به معنی شکستن قفل نرمافزاری است. گستردگی واژه هک منحصر به رایانه نمیباشد و توسط افراد با تخصصهای گوناگون نیز به کار میرود در مجموع هک به معنی افزایش سطح دسترسی به یک مجموعه از راه غیرمعمول یا غیرقانونی است.
تاریخچه استفاده از واژه هک و هکر به استفاده آن در موسسه فناوری ماساچوست در سال ۱۹۶۰ برمیگردد که از یک روش سریع و هوشمندانه برای حل مشکل بوده است. این واژه همراه با واژه مشتق شده دیگر آن هکر به معنی کسی است که توانایی پیادهسازی و ساخت هکهای جدید را دارد.
در زمینه امنیت سایبری رخنه کردن به معنی نفوذ به یک سیستم رایانهای میباشد و کسی است که با داشتن دانش کافی در زمینههایی مانند برنامهنویسی و نرمافزار میتواند به یک سیستم نفوذ کند و از منابع آن بهرهبرداری نماید.
افرادی که هم برای کسب سود و هم برای جنبه آموزشی و غیره به هک سامانهها و سیستمهای کامپیوتری مشغولند را هکر میگویند که نام علمی آنان Security Hacker است.
جلوگیری از هک شدن و راههای مقابله با هک
با استفاده از تدابیر امنیتی درست میتوانید از خود در برابر حملات سایبری محافظت کنید. برخی از مهمترین رویکردهایی که برای محافظت از داده و حریم شخصی خود باید در پیش بگیرید شامل استفاده از رمزهای عبور امن ، استفاده از احراز هویت چند مرحلهای ، بروزرسانی دستگاهها و نرمافزارها ، استفاده از بهترین آنتی ویروس ، عدم ورود به وبسایتهای مشکوک و عدم کلیک بر روی لینکهای فیشینگ است.

دسته بندی انواع هکر
در حال حاضر میدانید که هک چیست و هکر کیست اما شاید این را ندانید به طور کلی هکرها بر اساس نحوه هک آنها و روش نفوذ به سیستمهای کامپیوتری به سه دسته اصلی از جمله هکر کلاه سیاه ، هکر کلاه سفید ، هکر کلاه خاکستری و سه دسته فرعی هکر کلاه سبز ، هکر کلاه آبی و هکر کلاه قرمز تقسیم میشوند.
هکر کلاه سیاه
Black Hat Hacker
هکرهای کلاه سیاه با ایجاد و گسترش بدافزارها ، نفوذ به شبکهها و سیستمها اقدام به سرقت اطلاعات میشوند. در واقع آنها هکرهای خطرناکی هستند و در اغلب موارد نوع حمله و ابزار کار آنها غیر قابل شناسایی است. انگیزهی این هکرها معمولا پول است اما در بسیاری از مواقع هک را فقط برای انتقام یا سرگرمی انجام میدهند. هر کسی میتواند شامل هکر کلاه سیاه باشد تا زمانی که با انگیزه گسترش انواع بدافزار و سرقت اطلاعات شخصی اقدام به هک کند.
هکر کلاه سفید
White Hat Hacker
متاسفانه اصطلاح هکر دارای بار منفی است و ذهن همه افراد پس از شنیدن این واژه نوع کلاه سیاه آن را تجسم میکند اما برخی از هکرها هستند که معمولا با عنوان هکرهای کلاه سفید نیز شناخته میشوند. این هکرها معمولا توسط شرکتها و سازمانهای دولتی برای بررسی آسیب پذیریهای امنیتی استخدام میشوند. آنها تکنیکهای شناخته شده مربوط به امنیت سایبری مانند آزمایش نفوذ و ارزیابی دقیق و آسیبپذیری را برای اطمینان از وجود امنیت در سیستمهای کامپیوتری اجرا میکنند.
هکر کلاه خاکستری
Gray Hat Hacker
هکرهای کلاه خاکستری افراد کنجکاوی هستند که مهارت کافی در زمینه فناوری اطلاعات ، کلان داده و سیستمهای کامپیوتری دارند. آنها از اطلاعات خود برای یافتن نقاط ضعف احتمالی در سیستم امنیتی شبکه استفاده میکنند و پس از هک کردن سیستم ، مدیر سیستم یا شبکه را درباره ضعفهای کشف شده آگاه میکنند. البته برای انجام این کار درخواست پول میکنند و اگر به درستی از نظر مالی تامین نشوند ممکن است از طریق نقاط ضعفی که اعلام کردند اقدام به آسیب زدن به سیستم کنند.
هکر کلاه سبز
Green Hat Hacker
هکرهای کلاه سبز به افرادی میگویند که بی تجربه هستند و ممکن است فاقد مهارت های فنی و تجربه باشند. هکر کلاه سبز ممکن است به فیشینگ و سایر تکنیک های مهندسی برای دور زدن سیستم های امنیتی متکی باشد که عموما در دام پلیس میافتند و دستگیر میشوند.
هکر کلاه آبی
Blue Hat Hacker
هکر کلاه آبی به نوعی زیر مجموعه هکرهای کلاه سفید هستند که در واقع توسط یک سازمان استخدام می شوند تا با انجام تستهای نفوذ به بهبود سیستمهای امنیتی کمک کنند. البته دانش و تجربه هکرهای کلاه آبی در برخی موارد از جمله تست نفوذ به شبکه و رمزنگاری کمتر از هکر کلاه سفید است.
هکر کلاه قرمز
Red Hat Hacker
هکر کلاه قرمز که به عنوان هکرهای هوشیار نیز شناخته می شوند انگیزه مبارزه با هکرهای کلاه سیاه را دارند اما آنها این کار را با نفوذ به جمع هکرهای کلاه سیاه و یا نفوذ در وب تاریک و انجام حملات هکری علیه شبکهها و دستگاههای آنها انجام میدهند. ممکن است برخی از هکرهای کلاه قرمز قبلا یک هکر کلاه سیاه بوده باشند که یا هویت آنها لو رفته باشد و یا به دلایلی از جمع هکرهای کلاه سیاه بیرون آمده باشند.
منبع : wikipedia