
هوش مصنوعی بارد و ربات چت گوگل
بارد یا Bard یک ربات چت است که توسط شرکت گوگل توسعه یافته است. این ربات چت بر پایه مدل زبانی LaMDA توسعه داده شده و رقیب اصلی ChatGPT محسوب میشود.
شرکت گوگل همچنین روی موتور جدیدی برای جست و جو در وب کار میکند که احتمالا از روش پرسش و پاسخ بهره خواهد گرفت و در آینده دایره محصولات گوگل گستردهتر خواهد شد.
باور عمومی بر این است که گوگل به لطف دانش متخصصانش در حوزه هوش مصنوعی پیشرفتهای بزرگی کرده است ولی اینگونه فناوریها میتواند در صورت خارج شدن از کنترل تهدیدی برای انسانها نیز باشد.
این در حالی است که بلیک لمواین (Blake Lemoine) مهندس ارشد نرمافزار در واحد هوش مصنوعی گوگل ادعا کرده که زبان مبتنی بر شبکه عصبی گوگل موسوم به LaMDA به گونهای هشیار و دارای ادراک بشری است حال باید دید هوش مصنوعی و آینده بشر چگونه پیش خواهد رفت.
پس از استفاده شرکت مایکروسافت از ربات چت در موتور جستجوی بینگ (Bing) ، گوگل هم از سرویس هوش مصنوعی مشابهی با نام بارد (Bard) رونمایی کرد.
مدیرعامل گوگل گفته است : بارد (Bard) یک سرویس هوش مصنوعی آزمایشی مکالمه محور است که به سؤالات کاربران پاسخ میدهد و در مکالمات روزمره شرکت میکند. بارد از امروز توسط گروه کوچکی از کاربران قابل مشاهده است و در هفتههای آینده به صورت گستردهتر در دسترس عموم مردم قرار خواهد گرفت.

از زمانی که هوش مصنوعی ChatGPT دنیا را مبهوت تواناییهای فوقالعاده خود کرده است همه چشمها به گوگل خیرهاند تا ببینند این غول تکنولوژی چه جوابی برای این رقیب قدیمی و قدرتمند خود دارد.
بارد ربات مکالمه یا چتبات گوگل است که به گفته مدیر عامل این شرکت به دنبال ترکیب عرصه دانش جهانی با قدرت هوشیاری و خلاقیت مدلهای زبانی ما است.
از زمان رونمایی از ChatGPT علاقمندان به تکنولوژی بیصبرانه منتظر پاسخ گوگل به این ربات چت و هوش مصنوعی هستند. چت جیپیتی با استفاده از پردازشگر یادگیری ماشین GP3 متعلق به شرکت OpenAI به کاربران اجازه دریافت پاسخهای نوشتاری انسانگونه را میدهد. این چتبات تاکنون به صوت موفق برای نوشتن مقالات ، امتحان دادن و حتی کدنویسی کامپیوتری استفاده شده است.
رونمایی بارد زمانی انجام شد که هنوز دو هفته از اعلام میلیاردها دلار سرمایهگذاری مایکروسافت در شرکت OpenAI نگذشته بود. مایکروسافت قبلا نیز یک میلیارد دلار در این شرکت سرمایهگذاری کرده بود.
سهام آلفابت مالک ربات بارد روز چهارشنبه پس از آن که این چتبات و هوش مصنوعی گوگل به صورت نادرست عنوان کرد که نخستین تصویر از سیارهای خارج منظومه شمسی توسط تلسکوپ جیمز وب گرفته شده ۹ درصد افت کرد.
گوگل در پاسخ به این خطا که نخستین بار توسط رویترز منتشر شد میگوید که این مسئله نیاز به آزمایش سیستمهای جدید را نشان داده است. بارد در حال حاضر برای آزمایش در اختیار متخصصان قرار گرفته است و هنوز برای این که در اختیار عموم قرار گیرد نیازمند آزمایشهای بیشتری است.
این موضوع اهمیت فرآیند تست دقیق را نشان میدهد تا از کیفیت ، ایمنی و تطبیق هوش مصنوعی با فرآیند دادهکاوی و استخراج اطلاعات بر پایه جهان واقعی اطمینان حاصل شود.
منبع : Google