
مقایسه ربات چت ChatGPT با ربات چت Bard
در تمام مدتی که از عرضه این دو ربات چت میگذرد مقایسهی بین ربات چت Bard از شرکت گوگل و ربات چت ChatGPT از شرکت OpenAI ادامه دارد.
ChatGPT به عنوان یک نمونه اولیه در نوامبر ۲۰۲۲ راه اندازی شد و به سرعت به دلیل پاسخهای دقیق و واضح خود در بسیاری از حوزهها توجهات را به خود جلب کرد. البته دقت زیاد آن به عنوان یک اشکال مهم نیز برای هوش مصنوعی شناسایی شد.
بارد یا Bard یک ربات چت است که توسط شرکت گوگل توسعه یافته است. این ربات چت بر پایه مدل زبانی LaMDA توسعه داده شده و رقیب اصلی ChatGPT محسوب میشود.
این رباتهای چت مدلهای زبانی بسیار پیچیدهای دارند که با هر بار سوال از آنها یادگیری آنها دچار تغییراتی میشود و در دفعات بعد عملکرد بهتری از خود نشان میدهند.
البته هوش مصنوعی بکار رفته در این محصولات فعلا در مرحلهی آزمایشی است اما به سرعت در حال رشد هستند و رفته رفته مانند نوزاد انسان شروع به یادگیری میکنند.
مدلهای زبانی که این چتباتها براساس آن ساخته شدهاند یک ویژگی ترسناک دارند به طوری که این نوع هوش مصنوعی به حدی پیچیده و محرمانه هستند که فقط سازندگان آنها از ویژگیها و خطرات آنها خبر دارند.

از بین ربات چت Bard و ChatGPT استفاده از ربات چت ChatGPT برای عموم آسانتر است چرا که هم پاسخهای سریعتری ارائه میدهد و هم این پاسخها معقولتر هستند اما در مقابل ربات چت Bard کندتر و در برخی موارد پاسخهای بیربطی به پرسشها میدهد.

شرکت OpenAI به شرکتهای دیگر فقط اجازهی استفاده از API مبتنی بر مدل زبانی GPT-3 را میدهد پس اگر میخواهید از بروزترین نسخه ChatGPT استفاده کنید باید از طریق وبسایت آن به آدرس openai.com و تهیه اشتراک اقدام کنید تا به نسخه GPT-4 دسترسی داشته باشید.
این دو ربات چت تقریبا سازوکار مشابهای دارند که شرکت سازنده آنها ویژگیهای هر کدام را تعیین میکند و در نتیجه شما با پاسخهایی متفاوتی روبرو خواهید شد.
البته ربات چت بارد همزمان سه پاسخ مختلف را به کاربر ارائه میدهد که توسط کاربر قابل انتخاب است و همچنین قابلیت ویرایش سوال پرسیده شده را نیز دارد اما در مقابل ChatGPT نیز تاریخچهای از تمام سوالها را نگه میدارد و از توانایی بیشتری برای مکالمههای طولانی برخوردار است.
ChatGPT قرار است به طور آزمایشی به اینترنت متصل شود تا با بروزرسانی دادههایش مشکل محدودیت دادههای قدیمی پایگاه داده آن حل شود.
زمانی که این قابلیت در دسترس عموم قرار بگیرد میتوان گفت ChatGPT بیرقیب خواهد بود به طوری که دیگر کسی سراغ Bard نخواهد رفت.
یکی از مشکلات بزرگی که این نوع هوش مصنوعی با آن دست و پنجه نرم میکند بحث کلان داده و محتوای نادرست است چرا که پایگاه داده آنها برگرفته از مطالب منتشر شده در اینترنت است و در دنیای اینترنت هم پر از محتوای نادرست و جهتدار است که باید توسط چند منبع صحت آنها بررسی شود.
بعد از ماجرای LaMDA و ادعای جنجالی کارمند گوگل که هوش مصنوعی این شرکت به خودآگاهی رسیده است به نظر میرسد که Bard هم بیشتر از ChatGPT احساسات و رفتار انسان گونه دارد که این میتواند هم مثبت و هم منفی باشد.
حالا فکر میکنید در نبرد بین بارد و چتجیپیتی کدام چتبات در آینده پیروز خواهد شد و کدام صحنه را ترک میکند؟ که باید گفت برای پاسخ به این پرسش نیاز به زمان دارد البته در آینده نزدیک نیز شاید رقیب جدیدی به جمع آنها اضافه شود.