
API یا Application Programming Interface مجموعهای از کدهای برنامهنویسی است که برای انتقال دادهها بین دو یا چند نرمافزار استفاده میشود.
درواقع این واسط نرمافزاری وظیفه ارسال و دریافت درخواستها را برعهده دارد و ارتباط برنامههای کامپیوتری را با یکدیگر برقرار میسازد.
به عبارت سادهتر پل ارتباطی بین دو نرمافزار را میتوان API معرفی کرد. در کدهای برنامهنویسی این پل ارتباطی دستورالعملهایی نوشته شده است که با استفاده از آنها امکان برقراری ارتباط نرمافزارها با یکدیگر را فراهم میکند.
وقتی یک نرمافزار به دسترسی اطلاعات از سمت نرمافزار دیگری نیاز دارد از طریق API فراخوانی میشود و در مرحله بعد نحوه ارائه داده را مشخص میکند. نرمافزار دیگر داده درخواستی را با فرمت خاصی ارائه میدهد و همه این اقدامات را همان API انجام میدهد.
راهنمای API شامل تمام اطلاعات لازم درباره نحوه کار با آن و استفاده از خدمات را ارائه میدهد. هر API بسته به نوع آن حاوی توابع بسیاری است که به واسطه آن پیادهسازی میشود که به Function Calls معروف است.

کاربرد API و انواع آن
API انواع مختلفی دارد و به طور کلی میتوانند فرایند توسعه نرمافزار را ساده کرده و به آن سرعت ببخشند به طور مثال برنامهنویسان میتوانند یک عملکرد مانند پردازش پرداخت را از سایت پذیرنده به وبسایت خودشان اضافه کنند.
در تمام این موارد برنامه نویسان مجبور نیستند با کد منبع سر و کار داشته باشند زیرا آنها به سادگی نرمافزار خود را به نرمافزار دیگری متصل میکنند. از نظر کاربرد API و بسته به نوع ، این پل ارتباطی میتواند خصوصی یا عمومی باشد.
API پایگاه داده ارتباط بین برنامه کاربردی و سیستم مدیریت دیتابیس را امکانپذیر میکند که توسعهدهندگان وب با نوشتن Query برای دسترسی به دیتا ، تغییر جداول و غیره به کار با دیتابیسها نیاز دارند.
API سیستمعامل نحوه استفاده اپلیکیشنها از منابع و سرویسهای سیستمعاملها را تعریف میکند. هر سیستمعامل مجموعهای از APIهای خاص خود را دارد مثلاً Windows API که با استفاده از آن میتوان یک برنامه ویندوزی ساخت.
API راه دور یا Remote API استانداردهای تعامل را برای اپلیکیشن در حال اجرا روی ماشینهای مختلف تعریف میکند. به عبارت دیگر نرمافزار به منابع واقع در دستگاهی دیگر دسترسی مییابد.
API وب یا Web API رایجترین نوع است که وبسایت ما نیز از آن استفاده میکند. Web API داده را بر بستر وب ارائه میکند که در سمت سرور پردازش و در سمت کاربر نشان میدهد. این APIها عمدتا درخواستها را از طریق وب با استفاده از پروتکل HTTP ارائه میدهند.

RESTful API چیست
API وب که با معماری REST مطابقت دارند RESTful API نامیده میشوند. تعریف REST را به صورت ساده میتوان گفت نمایش اطلاعات برای کاربران از راهی که خوانایی بالایی داشته باشد. یکی از مفاهیم اصلی که باید در ارتباط با REST بدانید این است که REST یک پروتکل یا استاندارد نیست این تنها یک راهحل و یا یک سبک معماری برای نوشتن API است.
این APIها از درخواستهای HTTP برای کار با منابع از جمله GET ، PUT ، HEAD ، POST ، PATCH ، CONNECT TRACE ، OPTIONS و DELETE استفاده میکنند.
سیستمهای RESTful از قالبهای مختلف مانند متن TEXT یا HTML ، YAML ، XML و JSON پشتیبانی میکنند درحالی که SOAP فقط از XML پشتیبانی میکند. توانایی پشتیبانی از فرمتهای متعدد برای ذخیره و تبادل دادهها یکی از دلایلی است که REST امروزه گزینهای مناسب برای ساخت APIهای عمومی است.
امنیت API
این نکته را همواره باید مد نظر قرار داد که طراحی API از پایه کار نسبتا دشواری است که از مراحلی پیچیده و بسیار تخصصی داراست.
اگر همه چیز به درستی و با دقت پیش برود عرضه API خطری امنیتی برای شما محسوب نمیشود اما نیاز به توضیح نیست که هر چه راههای ارتباطی با سرورهای خود را بیشتر کنید راههای نفوذ به آن نیز افزایش مییابد و از آنجایی که برخی APIها به برخی از امکانات سرور دسترسی دارند از حساسیت بالایی برخوردار است.
سعی کنید API خود را بر روی سروری جداگانه و متفاوت از دیتابیسی که به آن متصل میشود راهاندازی کنید. همچنین اگر به کاربران خود امکان اضافه کردن و یا ویرایش اطلاعات را نیز میدهید خود را برای مقابله با هر نوع هکر و حمله هکری از جمله Injection آماده کنید.
یکی دیگر از حملات سایبری حمله محروم سازی از سرویس یا Distributed Denial of Service که به اختصار DDoS نام دارد. راهکارهای حفاظتی برای مقابله با این حملات را نیز رعایت کنید که برای این منظور توصیه میکنیم از Firewall قدرتمندی استفاده کنید.